Rybářský rozcestník

Matjesový salát z matjesů naložených v oleji

Salát z nakládaných matjesů, vařených brambor, sterilovaného hrášku, nakládané červené řepy a koření.

1 náročnost
35 minut
+ doba vychlazení brambor  
Matjesový salát 2
  • 500 g brambor
  • 300 g matjesů v oleji
  • 200 g nakládané červené řepy (bez nálevu)
  • 200 g sterilovaného hrášku (bez nálevu)
  • 2 ks cibule
  • voda
  • ocet
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, pak je pokrájíme na kostičky
    2. Dále pokrájíme na kostičky matjesy a oloupanou cibuli na tenká kolečka, přidáme sterilovaný hrášek a červenou řepu, vše promícháme
    3. Salát dochutíme olejem z matjesů, octem a pepřem, případně osolíme, podáváme vychlazený s pečivem.

    Doporučení

    Recept na matjesové řezy naložené v oleji najdet zde: Matjesy z cejna

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím