Rybářský rozcestník

Matjesový salát z matjesů naložených v oleji

Salát z nakládaných matjesů, vařených brambor, sterilovaného hrášku, nakládané červené řepy a koření.

1 náročnost
35 minut
+ doba vychlazení brambor  
Matjesový salát 2
  • 500 g brambor
  • 300 g matjesů v oleji
  • 200 g nakládané červené řepy (bez nálevu)
  • 200 g sterilovaného hrášku (bez nálevu)
  • 2 ks cibule
  • voda
  • ocet
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, pak je pokrájíme na kostičky
    2. Dále pokrájíme na kostičky matjesy a oloupanou cibuli na tenká kolečka, přidáme sterilovaný hrášek a červenou řepu, vše promícháme
    3. Salát dochutíme olejem z matjesů, octem a pepřem, případně osolíme, podáváme vychlazený s pečivem.

    Doporučení

    Recept na matjesové řezy naložené v oleji najdet zde: Matjesy z cejna

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Mazaní okouni, lov kaprů ve vázkách a rybářská petice?

    Listí ze stromů je už pomalu dole a rybářská sezóna se blíží ke svému konci. Není čas ztrácet čas! Při pohledu z okna do šedivé krajiny se chce jen málokomu zvednout z gauče a jít vymrznout k vodě. Pozdní podzim u vody sice není pro každého, odměnou ale bude naprostý klid, který v létě na březích prostě nezažijete. Pojďte se mrknout na několik tipů, které se vám budou u vody hodit!