Rybářský rozcestník

Pečený kapr s bramborem a jarní cibulkou

Filety z kapra upečené v troubě spolu s plátky brambor a kolečky jarní cibulky, zalité smetanou.

2 náročnost
60 minut
Pečený kapr s bramborem a jarní cibulkou
Pečený
  • Počet porcí: 4
  • 4 ks filety kapra
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 500 g brambor
  • 150 g sójové smetany
  • 30 g rostlinného tuku Flora Gold
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • rostlinný tuk Flora Gold na vymazání pekáče
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve si připravíme ingredience; kapra osolíme, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na lupínky, jarní cibulky (naštěstí je už koupíte celoročně) očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka
    2. Troubu předehřejeme na 200 °C
    3. Do pekáče vymazaného rostlinným tukem Flora Gold vložíme polovinu cibule a poskládáme na ni vrstvu brambor, osolíme a ochutíme trochou mleté papriky
    4. Přidáme porce kapra a vše zalijeme smetanou, posypeme zbývající jarní cibulkou a mletou papriku
    5. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.

    Doporučení

    Sójovou smetanu lze samozřejmě zaměnit za klasickou smetanu na vaření.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím