Filety z kapra upečené v troubě spolu s plátky brambor a kolečky jarní cibulky, zalité smetanou.
2 náročnost
60 minut
Pečený kapr s bramborem a jarní cibulkou
Počet porcí: 4
4 ks filety kapra
1 svazek jarní cibulky
500 g brambor
150 g sójové smetany
30 g rostlinného tuku Flora Gold
1/2 lžičky mleté sladké papriky
rostlinný tuk Flora Gold na vymazání pekáče
sůl
Příprava
Nejprve si připravíme ingredience; kapra osolíme, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na lupínky, jarní cibulky (naštěstí je už koupíte celoročně) očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka
Troubu předehřejeme na 200 °C
Do pekáče vymazaného rostlinným tukem Flora Gold vložíme polovinu cibule a poskládáme na ni vrstvu brambor, osolíme a ochutíme trochou mleté papriky
Přidáme porce kapra a vše zalijeme smetanou, posypeme zbývající jarní cibulkou a mletou papriku
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
Doporučení
Sójovou smetanu lze samozřejmě zaměnit za klasickou smetanu na vaření.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Další video z YOU TUBE pro kutily, co si rádi své nástrahy vyrobí sami. Přitom stačí tak málo! Jen uzávěry od piva či limonády, kroužky, háčky, korálky ….
Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něj například připravit chutný steak. Ale pozor! Uvnitř musí zůstat maso pěkně červené, růžové, proto na grilu nebo pánvi vyžaduje jen krátkou tepelnou úpravu.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!