Rybářský rozcestník

Plněný pstruh

Pečený pstruh plněný orestovanou cibulí a česnekem.

2 náročnost
40 minut
  • 3 ks pstruzi
  • 2 ks velké cibule
  • 1 ks paličky česneku
  • 80 g slaniny
  • usekaná zelená petrželka
  • trochu oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka
    2. Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky
    3. Česnek i cibuli orestujeme přímo v pekáči na kostičky nakrájené a pak rozpuštěné slanině, necháme mírně vychladnout
    4. Pstruhy očistíme, osolíme a otevřená bříška ryb naplníme orestovanou směsí
    5. Naplněné ryby vložíme do pekáče na zbytek výpeku, přilijeme trochu oleje a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct tak dlouho, až bude kůrka pstruhů pěkně křupavá.

    Doporučení

    Pečení pstruzi skvěle chutnají s novými vařenými brambory a okurkovým salátem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím