Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzených ryb II.

K výrobě této pomazánky použijeme vlastnoručně vyuzené ryby, nebo v tom horším případě makrelu či sledě z obchodu.

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzených ryb II.
  • 300 g vyuzeného rybího masa
  • 100 g pórku
  • 1 ks kyselé okurky
  • 3-5 lžic majonézy
  • červená paprika na ozdobu
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykostěné vyuzené rybí maso, nakrájený pórek na drobno a kyselou okurku nakrájenou na drobné kostičky promícháme v misce vidličkou
    2. Ochutíme červenou paprikou, pepřem a solí, promícháme
    3. Pomazánku zahustíme několika lžícemi majonézy
    4. Mažeme na chlebíčkovou veku nebo kolečka rohlíku, ozdobíme červenou paprikou a podáváme.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím