Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzených ryb II.

K výrobě této pomazánky použijeme vlastnoručně vyuzené ryby, nebo v tom horším případě makrelu či sledě z obchodu.

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z uzených ryb II.
  • 300 g vyuzeného rybího masa
  • 100 g pórku
  • 1 ks kyselé okurky
  • 3-5 lžic majonézy
  • červená paprika na ozdobu
  • sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykostěné vyuzené rybí maso, nakrájený pórek na drobno a kyselou okurku nakrájenou na drobné kostičky promícháme v misce vidličkou
    2. Ochutíme červenou paprikou, pepřem a solí, promícháme
    3. Pomazánku zahustíme několika lžícemi majonézy
    4. Mažeme na chlebíčkovou veku nebo kolečka rohlíku, ozdobíme červenou paprikou a podáváme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?