Rybářský rozcestník

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

1 náročnost
30 minut
+ 2 dny marinování  
  • 1 kg okouna
  • 70 g oleje
  • 50 g másla
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1/2 l vody
  • 1/4 l octa
  • 4 ks zrnka černého pepře
  • 2 ks zrnka nového koření
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Vodu svaříme s octem, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí, pokrájeným česnekem a kořením, necháme vychladnout
    2. Osolené půlky ryb opečeme na oleji s máslem, necháme vychladnout
    3. Rybí maso urovnáme do kameninové nádoby, na ryby nasypeme nudličky okurek
    4. Vše zalijeme studeným nálevem a necháme 2 dny v chladu proležet.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….