Rybářský rozcestník

Marinovaný pstruh

Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.

1 náročnost
20 minut
+ doba marinování 1-2 dny  
  • 1 ks pstruha
  • 2 lžíce a více soli
  • 1 lžíce a více rozdrceného pepře
  • 1 lžíce a více cukru
  • potravinářská fólie na zabalení
  • koňak
  • kopr
  • Příprava

    1. Očištěné a nestažené filety ze pstruha pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
    2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
    3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
    4. Filety pak zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 1 až 2 dny odležet
    5. Každých 12 hodin rybu otočíme
    6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím