Rybářský rozcestník

Marinovaný pstruh

Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.

1 náročnost
20 minut
+ doba marinování 1-2 dny  
  • 1 ks pstruha
  • 2 lžíce a více soli
  • 1 lžíce a více rozdrceného pepře
  • 1 lžíce a více cukru
  • potravinářská fólie na zabalení
  • koňak
  • kopr
  • Příprava

    1. Očištěné a nestažené filety ze pstruha pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
    2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
    3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
    4. Filety pak zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 1 až 2 dny odležet
    5. Každých 12 hodin rybu otočíme
    6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím