Rybářský rozcestník

Krabí pomazánka

Z kousků tyčinek Surimi, jogurtu a majonézy připravená chutná pomazánka vhodná nejlépe na tousty z bílého pečiva.

1 náročnost
25 minut
Krabí pomazánka
Krabí
  • 250 g krabích tyčinek Surimi
  • 125 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1/2 ks malé cibule
  • 2 ks vajec
  • citrón na ozdobu
  • mletý bílý pepř
  • trochu vegety
  • Příprava

    1. Vejce uvaříme natvrdo
    2. Tyčinky necháme povolit, pak je vybalíme a pokrájíme na malé kousky
    3. Majonézu promícháme s jogurtem a přidáme k tyčinkám
    4. Uvařená vejce nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemné kousky
    5. Vše promícháme, mírně dochutíme vegetou a mletým bílým pepřem
    6. Při servírování zdobíme plátkem citrónu.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým nebo opečeným, nejlépe bílým, pečivem.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím