Rybářský rozcestník

Bouillabaisse s bagetami a omáčkou

Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou. Recept z Francie.

2 náročnost
30 minut
Bouillabaisse s bagetami a omáčkou
  • 600 g mořských plodů a ryb (očištěné krevety, slávky a maso z bílých ryb)
  • 500 g loupaných konzervovaných rajčat
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 300 ml bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 ks bagety
  • 2 ks cibule
  • špetka šafránu
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 ks stroužku česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejdříve si připravíme omáčku na bagety; majonézu dobře rozšleháme s mletou paprikou, oloupaným, prolisovaným česnekem, podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem
    2. V kastrolku na 4 lžících rozehřátého oleje orestujeme oloupané, nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené česneky, přilijeme loupaná rajčata, bílé víno a 200 ml vody
    3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, šafrán, očištěný, nakrájený řapíkatý celer a vše vaříme na mírném plameni asi 10 minut
    4. Pak do kastrolku přidáme ryby, slávky i krevety a pozvolna vaříme ještě asi 15 minut
    5. Bagety nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme, potom potřeme omáčkou a podáváme k polévce.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….