Rybářský rozcestník

Bouillabaise (bujabéz)

Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.

2 náročnost
30 minut
Bouillabaise (bujabéz)
  • 500 g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř)
  • 60 g krabího masa (můžeme použít 500 g drobných rybek-bělic, okounů, línů)
  • 1/2 ks malého humra
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks malé plátky bílého chleba
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks kousek cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks hřebíček
  • 1 ks rajčete
  • 1 sklenka bílého vína
  • 1 l vody
  • špetka šafránu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky
    2. Do hrnce dáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené rybí, humří a krabí maso
    3. Vše zalijeme vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme 10-15 minut
    4. Plátky bílého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme nasucho na teflonové pánvičce, rozdělíme na talíře, přidáme rybí, krabí a humří maso a zalijeme polévkou
    5. Ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím