Rybářský rozcestník

Bouillabaise (bujabéz)

Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.

2 náročnost
30 minut
Bouillabaise (bujabéz)
  • 500 g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř)
  • 60 g krabího masa (můžeme použít 500 g drobných rybek-bělic, okounů, línů)
  • 1/2 ks malého humra
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks malé plátky bílého chleba
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks kousek cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks hřebíček
  • 1 ks rajčete
  • 1 sklenka bílého vína
  • 1 l vody
  • špetka šafránu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky
    2. Do hrnce dáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené rybí, humří a krabí maso
    3. Vše zalijeme vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme 10-15 minut
    4. Plátky bílého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme nasucho na teflonové pánvičce, rozdělíme na talíře, přidáme rybí, krabí a humří maso a zalijeme polévkou
    5. Ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!