Rybářský rozcestník

Alsaský kapr

Porce kapra proložené máslem, zakryté slaninou, pečené v troubě, během pečení několikrát přelité bílým vínem a šťávou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks (cca 600 g) porce kapra
  • 120 g slaniny
  • 80 g másla
  • 2 dcl bílého vína
  • sůl
  • Příprava

    1. Do pekáčku vložíme osolené porce kapra a celé je zakryjeme slaninou, mezi porce vložíme plátky másla
    2. V předem vyhřáté troubě na 190-200 °C pečeme 10 minut, pak přilijeme část vína, vytvořenou šťávou porce ryby přeléváme (slaninu sundáme z masa, ale necháme ji v pekáčku)
    3. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek vína, opět jednotlivé porce přelijeme šťávou z výpeku, za dalších 5 minut maso opět přelijeme a tak pokračujeme, doku maso nebude pěkně zlatavé
    4. Na talířích kapra zalijeme vonnou šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?