Rybářský rozcestník

Alsaský kapr

Porce kapra proložené máslem, zakryté slaninou, pečené v troubě, během pečení několikrát přelité bílým vínem a šťávou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks (cca 600 g) porce kapra
  • 120 g slaniny
  • 80 g másla
  • 2 dcl bílého vína
  • sůl
  • Příprava

    1. Do pekáčku vložíme osolené porce kapra a celé je zakryjeme slaninou, mezi porce vložíme plátky másla
    2. V předem vyhřáté troubě na 190-200 °C pečeme 10 minut, pak přilijeme část vína, vytvořenou šťávou porce ryby přeléváme (slaninu sundáme z masa, ale necháme ji v pekáčku)
    3. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek vína, opět jednotlivé porce přelijeme šťávou z výpeku, za dalších 5 minut maso opět přelijeme a tak pokračujeme, doku maso nebude pěkně zlatavé
    4. Na talířích kapra zalijeme vonnou šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.