Rybářský rozcestník

Ryba v leču II.

Jednoduchý, přitom chutný recept na úpravu sladkovodních i mořských ryb (filé). V receptu na fotografii byly použity kostky masa ze sumce.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení  
ryba
  • 500 g masa ze sumce (tresky, kapra...)
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks masité barevné papriky (například červená, zelená)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby nakrájíme na kostky, potřeme ze 2 stran rozetřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme alespoň 1 hodinu odležet.
    2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidám nakrájená rajčata, papriky, ochutíme solí, pepřem, červenou paprikou, dusíme do měkka.
    3. Na oleji opečeme kostky rybího masa, přidáme k leču, krátce vše spolu podusíme.

    Doporučení

    Podáváme teplé s pečivem nebo vařenými brambory. Lze použít sterilované lečo ve sklenici, úprava je pak rychlejší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím