Rybářský rozcestník

Ryba v leču II.

Jednoduchý, přitom chutný recept na úpravu sladkovodních i mořských ryb (filé). V receptu na fotografii byly použity kostky masa ze sumce.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení  
ryba
  • 500 g masa ze sumce (tresky, kapra...)
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks masité barevné papriky (například červená, zelená)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby nakrájíme na kostky, potřeme ze 2 stran rozetřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme alespoň 1 hodinu odležet.
    2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidám nakrájená rajčata, papriky, ochutíme solí, pepřem, červenou paprikou, dusíme do měkka.
    3. Na oleji opečeme kostky rybího masa, přidáme k leču, krátce vše spolu podusíme.

    Doporučení

    Podáváme teplé s pečivem nebo vařenými brambory. Lze použít sterilované lečo ve sklenici, úprava je pak rychlejší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím