Rybářský rozcestník

Lín na citronu a šalvěji

Líni položení v zapékací misce na kolečkách citronu, ochucené solí, kmínem a šalvějí, nakonec pokladení máslem, v troubě upečení dozlatova, ke konci i se zapnutým grilem.

2 náročnost
30 minut
línlín
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks líni kolem 300 g
  • 2 ks citrony
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky šalvěje
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme, posypeme šalvějí.
    2. Do zapékacích misek na dno dáme kolečka citronu, položíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu) zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme při 180 °C tak 15 minut, občas přelijeme šťávou.
    4. Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….