Rozpis na 2 porce:
2 ks líni kolem 300 g
2 ks citrony
2 lžíce másla
2 lžičky šalvěje
kmín
sůl
Příprava
- Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme, posypeme šalvějí.
- Do zapékacích misek na dno dáme kolečka citronu, položíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu) zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při 180 °C tak 15 minut, občas přelijeme šťávou.
- Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.
Doporučení
Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek