Rybářský rozcestník

Lín pečený na kmíně

Několika generacemi rybářů prověřený recept. Je to taková klasická příprava ryb, v tomto případě většího lína. Pěkně na másle či sádle upečené půlky ryby, ochucené kmínem, pepřem a solí, poprášené hladkou moukou, během pečení přelévané výpekem a podlévané vývarem nebo vodou.

2 náročnost
30 minut
lin-na-kmine3lin-na-kmine1lin-na-kmine4
  • 1 ks větší lín
  • 1-2 lžíce drceného nebo i celého kmínu, jak kdo má rád
  • 200 g másla nebo sádla
  • cca 40 g hladké mouky
  • trochu rybího (zeleninového) vývaru nebo vody
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, odstraníme šupiny, případně můžeme rybu také stáhnout z kůže, většinou odstraníme také hlavu, ocas a další ploutve, většího lína ještě přepůlíme, budeme ho péct pěkně po půlkách
    2. Maso osolíme, okořeníme pepřem, posypeme kmínem a jemně poprášíme hladkou moukou
    3. Rybu vložíme do pekáče s již rozpáleným tukem, pekáček dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 12 až 15 minut, při pečení několikrát rybu přelijeme výpekem a podlijeme trochou vody nebo rybího či zeleninového vývaru
    4. Na talíři jednotlivé porce lína přelijeme šťávou z výpeku a podáváme například s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a nějakým vhodným zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….