Rybářský rozcestník

Rybí karbanátky IV.

Karbanátky z povařeného rybího masa, vařených brambor, jarní cibulky a dalších ingrediencí, usmažené v oleji dozlatova.

2 náročnost
45 minut
+ doba odpočinutí  
  • 450 g brambor
  • 400 g rybího masa (lososa nebo bělomasé ryby)
  • 75 g mražené kukuřice
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 ks velkého vejce
  • hrst strouhaného čedaru
  • strouhanka dle potřeby
  • olej na smažení
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané, na menší kousky nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a v hrnci na středním plameni je chvíli ohříváme, aby se pořádně vysušily, potom je rozšťoucháme s máslem a necháme zchladnout
    2. Do kastrůlku dáme rybí maso, očištěné jarní cibulky, mléko a 5 minut povaříme na mírném ohni, scedíme, rybu i cibulky nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami
    3. Přidáme krátce povařenou kukuřici, na jemno nastrouhaný čedar, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
    4. Vytvarujeme karbanátky, které dáme na 30 minut do ledničky odpočinout, pak je smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bamborovou kaší a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?