Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované spolu se smetanovou omáčkou ochucenou bylinkami a kořením, doplněnou o růžičky brokolice. Jako příloha jsou skvělé na sucho opečené plátky bagety.
2 náročnost
30 minut
Losos s bylinkovou omáčkou a brokolicí, opečené bagetky
600-800 g filetů z lososa
120 g másla (přepuštěného)
1 ks citronu
1 lžička kmínu
1/2 lžičky pepře
sůl
Na bylinkovou omáčku:
1 hrst zelené petrželky
1 hrst listů bazalky
150 g růžiček brokolice
250 ml smetany
100 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
Ostatní:
bageta nakrájená na plátky
Příprava
Filety losos pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme chvíli odležet
Připravíme si základ na bylinkovou omáčku; petrželku a lístky bazalky nasekáme na jemno, v malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou
Odleželé filety losos zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem, zprudka opečeme z obou stran, opečené filety vyjmeme z pánve a uchováme v teple
Na pánev s máslem po opékaní lososa nasypeme růžičky propláchlé a osušené brokolice, chvíli ji restujeme, pak přidáme nasekané bylinky, ty necháme prohřát, pánev zalijeme připraveným základem na omáčku, ochutíme solí, pepřem
Na talířích jednotlivé porce lososa opatrně poklademe na omáčku a ihned podáváme spolu s plátky bagety na sucho opečené na pánvi.
Doporučení
Omáčku lze na talířích ozdobit například balsamico octem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.