Rybářský rozcestník

Losos s bylinkovou omáčkou a brokolicí, opečené bagetky

Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované spolu se smetanovou omáčkou ochucenou bylinkami a kořením, doplněnou o růžičky brokolice. Jako příloha jsou skvělé na sucho opečené plátky bagety.

2 náročnost
30 minut
Losos s bylinkovou omáčkou a brokolicí, opečené bagetky
  • 600-800 g filetů z lososa
  • 120 g másla (přepuštěného)
  • 1 ks citronu
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl
  • Na bylinkovou omáčku:
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 1 hrst listů bazalky
  • 150 g růžiček brokolice
  • 250 ml smetany
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • Ostatní:
  • bageta nakrájená na plátky
  • Příprava

    1. Filety losos pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme chvíli odležet
    2. Připravíme si základ na bylinkovou omáčku; petrželku a lístky bazalky nasekáme na jemno, v malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou
    3. Odleželé filety losos zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem, zprudka opečeme z obou stran, opečené filety vyjmeme z pánve a uchováme v teple
    4. Na pánev s máslem po opékaní lososa nasypeme růžičky propláchlé a osušené brokolice, chvíli ji restujeme, pak přidáme nasekané bylinky, ty necháme prohřát, pánev zalijeme připraveným základem na omáčku, ochutíme solí, pepřem
    5. Na talířích jednotlivé porce lososa opatrně poklademe na omáčku a ihned podáváme spolu s plátky bagety na sucho opečené na pánvi.

    Doporučení

    Omáčku lze na talířích ozdobit například balsamico octem.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.