Rybářský rozcestník

Majonézové kopečky z ryb

Využití odřezků, použitelných vnitřností a hlav. Menší kopečky okořeněného rybího masa smíchané s majonézou, ozdobené mírně zředěnou majonézou a čerstvou sezónní zeleninou.

2 náročnost
15 minut
+ doba vaření  
  • 400 g vařené ryby (nebo 1 kg ryby vcelku nebo 700 g očištěné tresky)
  • 20 g octa
  • na syrovou rybu vývar ze zeleniny a cibule
  • hustá majonéza z 1 žloutku a oleje
  • zelenina na ozdobu
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a uvaříme nebo použijeme zbytky vařené ryby, poživatelné části a maso z hlav, zvláště z hlavy kapra a candáta a rybu nakrájíme na malé kousky
    2. Připravenou majonézu promícháme s masem a okořeníme
    3. Z této hmoty utvoříme na míse oválné, nevelké kopečky, každý kopeček obložíme majonézou, zbylou majonézu zředíme, kopečky jí polijeme tak, aby majonéza splývala na dno mísy
    4. Všechno ozdobíme čerstvou sezónní zeleninou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.