Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzených ryb III.

Na tuto pomazánku můžeme použít jakékoliv vyuzené ryby, vlastní, doma vyuzené, nebo kupované, jako například vyuzenou makrelu, či sledě.

1 náročnost
15 minut
pomazánka
  • 500 g uzeného rybího masa
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce nasekaných kaparů
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 ks masitá rajčata
  • 1 ks větší cibule
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vyuzené rybí maso stáhneme z kůže, zbavíme kostí, vidličkou roztrháme na malé kousky
    2. K masu přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, nasekané kapary, zamícháme
    3. Ke směsi dále přidáme majonézu, kečup, vše opět promícháme
    4. Pomazánku podle chuti dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou
    5. Mažeme na chléb nebo pečivo, ozdobíme zeleninou.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Uzení ryb na sítech

    Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím