I z ryb z konzervy se dá vyrobit chutný pokrm. To dokazuje i tento recept ze španělské kuchyně.
1 náročnost
15 minut
+ 1 hodina odležení a doba potřebná k uvaření rýže
Tuňák s rýží
250 g tuňáka ve vlastní šťávě
200 g vařené rýže
150 g vypeckovaných černých oliv
4 ks rajčata
2 ks vařená vejce
1 ks zelené papriky
2 lžíce olivového oleje
listy ledového salátu
petrželka
pepř
sůl
Příprava
Tuňáka rozebereme na kousky, promícháme s rýží, nakrájenými rajčaty a paprikou
Ochutíme olivovým olejem, 2 lžícemi šťávy z tuňáka, citronovou šťávou, pepřem a solí
Směs natlačíme do kulatých formiček a necháme v lednici 1 hodinu vychladit a ztuhnout
Na talíře rozložíme listy ledového salátu, do středu vyklopíme formičku, ozdobíme černými olivami, posypeme nastrouhanými vejci, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Podušená zelenina spolu s dalšími ingrediencemi smíchaná s rýží a kousky sumčího masa, chvíli povařená. Směska servírovaná samotná, nebo spolu s čersvým pečivem.
Mořský vlk je obchodní název mořčáka evropského. Jde o druh mořského dravého okouna. Lupínky masa se dobře odlupují od kostí, má málo svalových kůstek, maso chuťově podobné našemu okounu nebo candátu. Z grilu chutná skvěle.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….