Rybářský rozcestník

Pražská štika s citronem a bylinkami

Porce štiky potřené sardelovou směsí a zalité smetanou, upečené dozlatova.

2 náročnost
50 minut
  • 800 g štiky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce sardelové pasty
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření 12 %
  • 1 ks citronu
  • máslo na pekáč
  • bylinky na ozdobení
  • mletý bílý pepř
  • Příprava

    1. Očištěnou vykuchanou štiku nakrájíme na stejnoměrné podkovy
    2. V misce utřeme sardelovou pastu se změklým máslem, přidáme citronovou šťávu, mletý bílý pepř a vše dobře promícháme
    3. Každou podkovu potřeme připravenou směsí, položíme potřenou stranou na pekáč vymazaný máslem, zalijeme smetanou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut
    4. Hotovou rybu podáváme ozdobenou plátkem dobře omytého citronu, na drobno nasekanými bylinkami a opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.