Rybářský rozcestník

Pražská štika s citronem a bylinkami

Porce štiky potřené sardelovou směsí a zalité smetanou, upečené dozlatova.

2 náročnost
50 minut
  • 800 g štiky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce sardelové pasty
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření 12 %
  • 1 ks citronu
  • máslo na pekáč
  • bylinky na ozdobení
  • mletý bílý pepř
  • Příprava

    1. Očištěnou vykuchanou štiku nakrájíme na stejnoměrné podkovy
    2. V misce utřeme sardelovou pastu se změklým máslem, přidáme citronovou šťávu, mletý bílý pepř a vše dobře promícháme
    3. Každou podkovu potřeme připravenou směsí, položíme potřenou stranou na pekáč vymazaný máslem, zalijeme smetanou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut
    4. Hotovou rybu podáváme ozdobenou plátkem dobře omytého citronu, na drobno nasekanými bylinkami a opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s  ČRS, z. s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže – podzimní kolo……KDY: 11. 12. 2022, KDE: Sportovní hala Sokolovna Nepomuk.