Rybářský rozcestník

Mořský vlk grilovaný

Mořský vlk je obchodní název mořčáka evropského. Jde o druh mořského dravého okouna. Lupínky masa se dobře odlupují od kostí, má málo svalových kůstek, maso chuťově podobné našemu okounu nebo candátu. Z grilu chutná skvěle.

2 náročnost
40 minut
mořský
  • 2 ks mořského vlka (zhruba po 400 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • lístky šalvěje
  • olivový olej
  • petrželka
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané ryby zbavené šupin, osušíme, na kůži uděláme nožem několik zářezů.
    2. Olivový olej rozmícháme s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a šalvějí. Ryby potřeme směsí na povrchu i v dutině břišní.
    3. Grilujeme za občasného otáčení 20-25 minut.
    4. Na talíři ryby poklademe kolečky citronu, podáváme nejlépe s grilovanou zeleninou.

    Doporučení

    Bylinkovo-česnekovou marinádu můžeme na ryby aplikovat den předem, ryby bude ještě chutnější!

    Poznámka

    Foto i text: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím