Rybářský rozcestník

Mořský vlk grilovaný

Mořský vlk je obchodní název mořčáka evropského. Jde o druh mořského dravého okouna. Lupínky masa se dobře odlupují od kostí, má málo svalových kůstek, maso chuťově podobné našemu okounu nebo candátu. Z grilu chutná skvěle.

2 náročnost
40 minut
mořský
  • 2 ks mořského vlka (zhruba po 400 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • lístky šalvěje
  • olivový olej
  • petrželka
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané ryby zbavené šupin, osušíme, na kůži uděláme nožem několik zářezů.
    2. Olivový olej rozmícháme s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou a šalvějí. Ryby potřeme směsí na povrchu i v dutině břišní.
    3. Grilujeme za občasného otáčení 20-25 minut.
    4. Na talíři ryby poklademe kolečky citronu, podáváme nejlépe s grilovanou zeleninou.

    Doporučení

    Bylinkovo-česnekovou marinádu můžeme na ryby aplikovat den předem, ryby bude ještě chutnější!

    Poznámka

    Foto i text: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….