Rybářský rozcestník

Paštika z tresky

Maso z tresky pomleté s houskou a zeleninou, upečené v troubě nebo páře.

2 náročnost
90 minut
Paštika z tresky
  • 500 g vykuchané tresky bez hlavy
  • 100 g slaniny
  • 70 g cibule
  • 50 g suché housky
  • 30 g petržele
  • 30 g celeru
  • 0,5 l rybího vývaru
  • 1 lžíce krupice
  • 1 ks vejce
  • mletá sladká paprika
  • muškátový oříšek
  • zázvor
  • sůl
  • tuk a mouka na vymazání formy
  • Příprava

    1. Očištěnou tresku stáhneme z kůže a polijeme octem
    2. Celer, petržel a cibuli uvaříme v půl litru vody
    3. Vývar scedíme, osolíme a uvaříme v něm rybu
    4. Uvařenou vyjmeme, okapeme a vykostíme
    5. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme na pánvi a opečeme na ní nakrájenou cibuli
    6. Namočenou housku vymačkáme a rybu semeleme s vymačkanou houskou, zeleninou a opečenou cibulí
    7. Do rybí hmoty přidáme koření, krupici, vejce a vypracujeme těsto
    8. Paštikovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vložíme paštikovou hmotu
    9. Paštiku uvaříme v páře nebo upečeme v troubě s přidaným hrníčkem s vodou, pečeme na 180 °C asi 40 minut.

    Doporučení

    Paštiku podáváme studenou nebo teplou, obložíme ji zeleninou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!