Maso z tresky pomleté s houskou a zeleninou, upečené v troubě nebo páře.
1. Očištěnou tresku stáhneme z kůže a polijeme octem
2. Celer, petržel a cibuli uvaříme v půl litru vody
3. Vývar scedíme, osolíme a uvaříme v něm rybu
4. Uvařenou vyjmeme, okapeme a vykostíme
5. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme na pánvi a opečeme na ní nakrájenou cibuli
6. Namočenou housku vymačkáme a rybu semeleme s vymačkanou houskou, zeleninou a opečenou cibulí
7. Do rybí hmoty přidáme koření, krupici, vejce a vypracujeme těsto
8. Paštikovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vložíme paštikovou hmotu
9. Paštiku uvaříme v páře nebo upečeme v troubě s přidaným hrníčkem s vodou, pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Paštiku podáváme studenou nebo teplou, obložíme ji zeleninou.