
Sumec na balkánský způsob
500 g filetů ze sumce
100 g uvařené rýže
50 g hrášku
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
2 ks cibule
1 ks červená masitá paprika
4 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sekané petrželky
červená mletá paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
- Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji
- Posypeme červenou paprikou, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, zmražený hrášek, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, vše podusíme do měkka
- Do měkké směsi přidáme kostky sumčího masa, uvařenou rýži, rajský protlak, nasekanou petrželku, ochutíme utřeným česnekem, necháme 3 minuty provařit, až rybí maso změkne (nesmí se rozpadnout).
Doporučení
Hotový pokrm podáváme samotný, jedlíci mohou přikusovat chléb, pečivo.