Podušená zelenina spolu s dalšími ingrediencemi smíchaná s rýží a kousky sumčího masa, chvíli povařená. Směska servírovaná samotná, nebo spolu s čersvým pečivem.
2 náročnost
30 minut
Sumec na balkánský způsob
500 g filetů ze sumce
100 g uvařené rýže
50 g hrášku
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
2 ks cibule
1 ks červená masitá paprika
4 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sekané petrželky
červená mletá paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji
Posypeme červenou paprikou, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, zmražený hrášek, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, vše podusíme do měkka
Do měkké směsi přidáme kostky sumčího masa, uvařenou rýži, rajský protlak, nasekanou petrželku, ochutíme utřeným česnekem, necháme 3 minuty provařit, až rybí maso změkne (nesmí se rozpadnout).
Doporučení
Hotový pokrm podáváme samotný, jedlíci mohou přikusovat chléb, pečivo.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.