Rybářský rozcestník

Sumec na balkánský způsob

Podušená zelenina spolu s dalšími ingrediencemi smíchaná s rýží a kousky sumčího masa, chvíli povařená. Směska servírovaná samotná, nebo spolu s čersvým pečivem.

2 náročnost
30 minut
Sumec na balkánský způsob
sumec
  • 500 g filetů ze sumce
  • 100 g uvařené rýže
  • 50 g hrášku
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčata
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • červená mletá paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji
    2. Posypeme červenou paprikou, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, zmražený hrášek, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, vše podusíme do měkka
    3. Do měkké směsi přidáme kostky sumčího masa, uvařenou rýži, rajský protlak, nasekanou petrželku, ochutíme utřeným česnekem, necháme 3 minuty provařit, až rybí maso změkne (nesmí se rozpadnout).

    Doporučení

    Hotový pokrm podáváme samotný, jedlíci mohou přikusovat chléb, pečivo.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.