Filety ze pstruhů zbavené kostí, potřené vinnou klobáskou, obložené šunkou a paprikou, zamotané do tvaru závitků opečené v troubě pod grilem, servírované spolu s plátky opečené bagetky potřené česnekem a bylinkovým máslem a například se salátem s grilovaných paprik.
2 náročnost
45 minut
Závitky ze pstruhů
2 ks větší pstruzi
200 g šunky
100 g vinné klobásy
2 ks zelené listy pórku
1 ks červené papriky
citronová šťáva
máslo
šalvěj
pepř
sůl
plátky bagety, česnek a bylinkové máslo
Příprava
Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, ocas, vyřízneme páteř, odstraníme zbytek kostí, pak je rozpůlíme na polovinu
Filety potřeme vymačkanou vinnou klobásou, na potřený filet ještě položíme pruh šunky a kousek papriky, plát svineme do závitku
Listy pórku spaříme vařící vodou, nařežeme na proužky a těmi zavážeme závitky
Závitky ze pstruha vložíme do trouby pod gril a potřeme ochuceným máslem, během grilování, obracíme, potíráme ochuceným máslem
Hotové závitky položíme na zbylé plátky šunky, které můžeme rovněž ogrilovat a podáváme s opečenými, očesnekovanými plátky bagety nebo veky, potřené bylinkovým máslem.
Doporučení
Jako přílohu zvolíme salát z grilovaných paprik.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….