Rybářský rozcestník

Rybí soljanka

Recept z Ruska na hustou teplou polévku, tentokrát připravenou z kousků ryb a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
  • 500 g rybího filé
  • 50 g kaparů
  • 50 g másla
  • 50 g oliv
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 2 ks kvašených okurek
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citrónu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžička hladké mouky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Zelí:
  • 1 kg čerstvého (kysaného) zelí
  • 40 g másla
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Na nudličky nakrájené hlávkové zelí (kysané zelí) podusíme s ostatními přísadami
    2. Očištěné rybí filé nakrájíme na 12 kousků, osolíme, opepříme, přidáme kapary, oloupané, na kousky nakrájené okurky, rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou a na másle podušenou cibuli, 1/4 litru vody, bobkový list a dusíme pod pokličkou 15-20 minut
    3. Potom do směsi opatrně vmícháme mouku rozetřenou se lžičkou změklého másla a 1-2 minuty podusíme
    4. Na pekáč urovnáme třetinu dušeného zelí, na ně rybu z přísadami, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, pokryjeme zbývajícím zelím, posypeme strouhankou, pokropíme rozehřátým máslem a zapečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, asi 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Pečivo a olivy, plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím