Rybářský rozcestník

Rybí soljanka

Recept z Ruska na hustou teplou polévku, tentokrát připravenou z kousků ryb a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
  • 500 g rybího filé
  • 50 g kaparů
  • 50 g másla
  • 50 g oliv
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 2 ks kvašených okurek
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citrónu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžička hladké mouky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Zelí:
  • 1 kg čerstvého (kysaného) zelí
  • 40 g másla
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Na nudličky nakrájené hlávkové zelí (kysané zelí) podusíme s ostatními přísadami
    2. Očištěné rybí filé nakrájíme na 12 kousků, osolíme, opepříme, přidáme kapary, oloupané, na kousky nakrájené okurky, rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou a na másle podušenou cibuli, 1/4 litru vody, bobkový list a dusíme pod pokličkou 15-20 minut
    3. Potom do směsi opatrně vmícháme mouku rozetřenou se lžičkou změklého másla a 1-2 minuty podusíme
    4. Na pekáč urovnáme třetinu dušeného zelí, na ně rybu z přísadami, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, pokryjeme zbývajícím zelím, posypeme strouhankou, pokropíme rozehřátým máslem a zapečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, asi 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Pečivo a olivy, plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím