Rybářský rozcestník

Rybí soljanka

Recept z Ruska na hustou teplou polévku, tentokrát připravenou z kousků ryb a dalších ingrediencí.

2 náročnost
55 minut
  • 500 g rybího filé
  • 50 g kaparů
  • 50 g másla
  • 50 g oliv
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 2 ks kvašených okurek
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citrónu
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžička hladké mouky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Zelí:
  • 1 kg čerstvého (kysaného) zelí
  • 40 g másla
  • 25 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks cibule
  • Příprava

    1. Na nudličky nakrájené hlávkové zelí (kysané zelí) podusíme s ostatními přísadami
    2. Očištěné rybí filé nakrájíme na 12 kousků, osolíme, opepříme, přidáme kapary, oloupané, na kousky nakrájené okurky, rajčatový protlak, nadrobno nakrájenou a na másle podušenou cibuli, 1/4 litru vody, bobkový list a dusíme pod pokličkou 15-20 minut
    3. Potom do směsi opatrně vmícháme mouku rozetřenou se lžičkou změklého másla a 1-2 minuty podusíme
    4. Na pekáč urovnáme třetinu dušeného zelí, na ně rybu z přísadami, vše zalijeme šťávou z dušené ryby, pokryjeme zbývajícím zelím, posypeme strouhankou, pokropíme rozehřátým máslem a zapečeme, v troubě vyhřáté na 190 °C, asi 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Pečivo a olivy, plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím