Rybářský rozcestník

Kapr vařený II.

Porce kapra uvařené v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks menší cibule
  • 80 g másla
  • 60 g kořenové zeleniny (méně mrkve a patržele, více celeru)
  • 1 lžíce octa
  • několik kuliček černého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • kousek bobkového listu
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Do širokého hrnce vlijeme tolik vody, aby jednotlivé porce ryb byly potopeny
    2. Přidáme ocet, koření, plátky pokrájené kořenové zeleniny a sůl
    3. Vaříme 10 minut
    4. Do vroucí várky vložíme rybí porce a jakmile se voda začne opět vařit, zmírníme příkon energie a vaříme při pomalém varu 12-15 minut
    5. Děrovanou lopatkou vybereme rybu na talíře, maličko podlijeme horkým procezeným vývarem, přelijeme horkým, rozpuštěným máslem a zdobíme petrželkou.

    Doporučení

    Vařeného kapra podáváme s teplou holandskou omáčkou, se strouhaným křenem, s jablkovým křenem nebo s některou pikantní majonézovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím