Skvělá úprava rybího masa z maďarské kuchyně. My jsme použili maso z kapra, ale lze použít i jiné rybí maso a to nejen ze sladkovodních ryb, ale také z ryb mořských.
2 náročnost
55 minut
Rybí ragú
1 ks kapr o váze 1,7-2 kg
1 ks červená masitá paprika
1 ks zelená paprika
1 ks cibule
2 ks větší rajčata
100 g žampionů
4 lžíce rajského protlaku
3 dl červeného vína
červená mletá sladká paprika
pepř
olej
sůl
Příprava
Kapra vykucháme, odřízneme ploutve, ocas, hlavu nakrájíme na podkovy
Podkovy přepůlíme, stáhneme kůži, odstraníme páteř, kosti, nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, dáme do misky, odložíme stranou, máme zhruba 500 g rybího masa, zbytek kapra použijeme na polévku
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme červenou paprikou, podlijeme trochou vody, dusíme do měkka
Když zelenina změkne, nalijeme červené víno, rajský protlak, přidáme plátky žampionů, kostky rybího masa, dusíme na mírném ohni 5-6 minut
Hotové ragú podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny) nebo s rýží, či chlebem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Směs můžeme udělat jak z mořských, tak sladkovodních ryb s menším obsahem svalových kůstek. Vhodná je například treska, sumec, či candát. Na fotografii je směs ze sumce.
Další video z YOU TUBE pro kutily, co si rádi své nástrahy vyrobí sami. Přitom stačí tak málo! Jen uzávěry od piva či limonády, kroužky, háčky, korálky ….
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!