Rybářský rozcestník

Rybí ragú

Skvělá úprava rybího masa z maďarské kuchyně. My jsme použili maso z kapra, ale lze použít i jiné rybí maso a to nejen ze sladkovodních ryb, ale také z ryb mořských.

2 náročnost
55 minut
Rybí ragú
Rybí
  • 1 ks kapr o váze 1,7-2 kg
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 ks větší rajčata
  • 100 g žampionů
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 3 dl červeného vína
  • červená mletá sladká paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra vykucháme, odřízneme ploutve, ocas, hlavu nakrájíme na podkovy
    2. Podkovy přepůlíme, stáhneme kůži, odstraníme páteř, kosti, nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, dáme do misky, odložíme stranou, máme zhruba 500 g rybího masa, zbytek kapra použijeme na polévku
    3. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme červenou paprikou, podlijeme trochou vody, dusíme do měkka
    4. Když zelenina změkne, nalijeme červené víno, rajský protlak, přidáme plátky žampionů, kostky rybího masa, dusíme na mírném ohni 5-6 minut
    5. Hotové ragú podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny) nebo s rýží, či chlebem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!