Rybářský rozcestník

Tuňáková omáčka

Studená omáčka výrazné chuti po tuňákovi, vhodná jako příloha ke studeným masovým předkrmům nebo salátům. Recept z Portugalska.

1 náročnost
15 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 150 g konzervovaného tuňáka
  • 80 g majonézy
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných sardelek
  • 1 lžíce kaparů
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Tuňáka vložíme do misky a vidličkou ho rozdrobíme
    2. Přidáme nasekané kapary a citronovou šťávu, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
    3. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s majonézou, pak už jen lehce zamícháme.

    Doporučení

    Tuto omáčku podáváme dobře vychlazenou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.