Vychladlé, povařené kousky ryby zalité do aspiku spolu se zeleninou. Chutný studený předkrm nebo svačinka.
1. Očištěnou rybu uvaříme doměkka v osolené a mírně okyselené vodě, potom ji vykostíme
2. Čerstvě připravený aspik (dle návodu na obalu) vychladíme do hustoty medu, nalijeme do kruhové formy a postavíme na několik minut do chladničky
3. Když na stěnách ztuhne tenká vrstva aspiku, rychle přelijeme tekutý aspik zpět do nádoby
4. Do formy urovnáme plátky rajčat a vařené fazolky, pokapeme je trochou aspiku a necháme opět v chladničce ztuhnout
5. Vychladlou rybu, vejce vařená natvrdo a cibulky nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu, citrónovou šťávu, hořčici, mletý pepř a tekutý aspik
6. Vše lehce promícháme, urovnáme do připravené formy a necháme v chladničce ztuhnout
7. Před podáváním formu ponoříme na sekundu do horké vody, aspik rychle vyklopíme na kulatou mísu, do středu dáme ochucený hlávkový salát a aspik obložíme vějířky okurek.
Zeleninu lze různě obměňovat dle chuti nebo stavu spíže.