Rybářský rozcestník

Ryba v aspiku

Vychladlé, povařené kousky ryby zalité do aspiku spolu se zeleninou. Chutný studený předkrm nebo svačinka.

2 náročnost
40 minut
+ doba tuhnutí a chladnutí  
Ryba v aspiku
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 400 g ryby
  • 1/2 l aspiku
  • 5 ks malých sterilovaných cibulek
  • 4 ks vajec
  • 1 ks citrónu
  • sterilované okurky
  • hlávkový salát
  • mletý pepř
  • majonéza
  • hořčice
  • fazolky
  • rajčata
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou rybu uvaříme doměkka v osolené a mírně okyselené vodě, potom ji vykostíme
    2. Čerstvě připravený aspik (dle návodu na obalu) vychladíme do hustoty medu, nalijeme do kruhové formy a postavíme na několik minut do chladničky
    3. Když na stěnách ztuhne tenká vrstva aspiku, rychle přelijeme tekutý aspik zpět do nádoby
    4. Do formy urovnáme plátky rajčat a vařené fazolky, pokapeme je trochou aspiku a necháme opět v chladničce ztuhnout
    5. Vychladlou rybu, vejce vařená natvrdo a cibulky nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu, citrónovou šťávu, hořčici, mletý pepř a tekutý aspik
    6. Vše lehce promícháme, urovnáme do připravené formy a necháme v chladničce ztuhnout
    7. Před podáváním formu ponoříme na sekundu do horké vody, aspik rychle vyklopíme na kulatou mísu, do středu dáme ochucený hlávkový salát a aspik obložíme vějířky okurek.

    Doporučení

    Zeleninu lze různě obměňovat dle chuti nebo stavu spíže.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.