Rybářský rozcestník

Treska a´la Trondheim

Recept z Norska na tresku upečenou v troubě spolu se zeleninovou směsí.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce tresky
  • 2 ks malé mrkve
  • 1 ks cibule
  • 120 g očistěného celeru
  • 60 g bílého chleba (žemle)
  • 60 g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, cibuli na jemná půlkolečka, krajíčky chleba zbavíme kůrek a nakrájíme také na kostičky
    2. Vše dobře smícháme s rozehřátým máslem, solí a mletým pepřem
    3. Do mělkého, máslem vymaštěného hrnce nebo zapékací misky dáme osolené, opepřené porce rybího filé, poklademe je zeleninovou směsí a posypeme strouhankou
    4. Pokrm upečeme doměkka v dobře vyhřáté troubě na 190 °C, ozdobíme petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím