Rybářský rozcestník

Parmice pečená spolu s rajčaty a citróny

Parmice upečené v troubě spolu s rajčaty a bylinkami.

2 náročnost
45 minut
Parmice pečená spolu s rajčaty a citróny
  • 1 kg parmic
  • 300 g rajčat
  • 1 ks citrónu
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • tymián
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby omyjeme a narovnáme do pekáče, na každou rybu položíme kousek másla
    2. Přidáme bobkové listy, posypeme rozmarýnem a tymiánem, vše osolíme
    3. Rajčata a citrón nakrájíme na kolečka, těmi obložíme ryby v pekáči, přikryjeme alobalem
    4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 15-20 minut, před koncem pečení alobal odstraníme a ještě 5 minut pečeme odkryté.

    Doporučení

    Podáváme s brambory, hranolky nebo kroketami.

    Poznámka

    Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s  ČRS, z. s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže – podzimní kolo……KDY: 11. 12. 2022, KDE: Sportovní hala Sokolovna Nepomuk.