Rybářský rozcestník

Norská rybí polévka

Česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary a juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů připravil tento recept na rybí polévku z tresky, rybího nebo zeleninového vývaru, zeleniny… Kuchař: Martin Zábojník

2 náročnost
30 minut
Norská
  • 1,5 l zeleninového nebo rybího vývaru
  • 200 g tresky světlé (filet bez kůže)
  • 200 g brambor (loupané)
  • 200 g petržele (kořen)
  • 200 g mrkve
  • 150 g bílého jogurtu Hollandia
  • 150 g celeru (bulva)
  • 30 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 ks menší cibule
  • vinný ocet bílý
  • kopr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle.
    2. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
    3. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
    4. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
    5. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….