Rybářský rozcestník

Treska á la Trondheim

Recept z Norska na tresku upečenou v troubě spolu se zeleninovou směsí.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce tresky
  • 2 ks malé mrkve
  • 1 ks cibule
  • 120 g očistěného celeru
  • 60 g bílého chleba (žemle)
  • 60 g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky, cibuli na jemná půlkolečka, krajíčky chleba zbavíme kůrek a nakrájíme také na kostičky
    2. Vše dobře smícháme s rozehřátým máslem, solí a mletým pepřem
    3. Do mělkého, máslem vymaštěného hrnce nebo zapékací misky dáme osolené, opepřené porce rybího filé, poklademe je zeleninovou směsí a posypeme strouhankou
    4. Pokrm upečeme doměkka v dobře vyhřáté troubě na 190 °C, ozdobíme petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….