Rybářský rozcestník

Sumec na středomořský způsob

Jednoduchá, rychlá úprava sumce inspirována italskou kuchyní. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb s malým obsahem svalových kůstek jako kapr, candát, úhoř, treska, losos…

2 náročnost
30 minut
+ doba rozležení masa  
sumecsumecsumec
  • 400 g masa ze sumce
  • 150 g žampionů
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks rajčata
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • pepř mletý
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na 2 cm kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut rozležet, maso pustí vodu a zpevní se.
    2. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek. Přidáme nakrájená rajčata, předem spařená a oloupaná, proužky papriky, plátky žampionů. Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem pod pokličkou dusíme do měkka.
    3. Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa, dusíme ještě 5 minut. Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….