Rybářský rozcestník

Štika na kysané smetaně

Pečená štika s kysanou smetanou.

2 náročnost
80 minut
  • 1 ks štiky
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • 60 ml kysané smetany
  • šťáva z 1 citrónu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • Příprava

    1. Dobře očištěnou a vykuchanou štiku opepříme a osolíme vně i uvnitř, polijeme olejem a vložíme na pekáč, pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C zhruba 8-10 minut
    2. Pak ji zalijeme kysanou smetanou a dále pečeme zvolna (170 °C) asi 45 minut až 1 hodinu
    3. Když je štika upečená, nakrájíme ji a jednotlivé porce pokapeme na talíři citrónovou šťávou
    4. Vypečenou šťávu z ryby ještě chvíli povaříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, případně solí a nalijeme na jednotlivé porce štiky.

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborem posypaným pažitkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.