Rybářský rozcestník

Štika na kysané smetaně

Pečená štika s kysanou smetanou.

2 náročnost
80 minut
  • 1 ks štiky
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • 60 ml kysané smetany
  • šťáva z 1 citrónu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • Příprava

    1. Dobře očištěnou a vykuchanou štiku opepříme a osolíme vně i uvnitř, polijeme olejem a vložíme na pekáč, pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C zhruba 8-10 minut
    2. Pak ji zalijeme kysanou smetanou a dále pečeme zvolna (170 °C) asi 45 minut až 1 hodinu
    3. Když je štika upečená, nakrájíme ji a jednotlivé porce pokapeme na talíři citrónovou šťávou
    4. Vypečenou šťávu z ryby ještě chvíli povaříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, případně solí a nalijeme na jednotlivé porce štiky.

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborem posypaným pažitkou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?