Rybářský rozcestník

Cejn na cibuli a slanině

Cejn není mezi rybáři moc oblíbený pro velké množství svalových kůstek. Maso má ale chutné, kdo má trpělivost s kostičkami, rád si na něm pochutná například podle tohoto osvědčeného receptu.

2 náročnost
25 minut
cejncejncejn
  • 4 ks porce cejna po150-200 g
  • 2 ks větší cibule
  • 100 g slaniny
  • petrželka
  • máslo
  • citron
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce cejna osolíme, okmínujeme, kůži nařízneme na 3-4 místech, vložíme do zářezů proužky slaniny.
    2. Rybu rozložíme na plech, posypeme proužky cibule, zbytky slaniny, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme 15 minut při 180 °C, občas přelijeme šťávou.
    4. Upečeného cejna opepříme, položíme na každou porci kolečko citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.