Rybářský rozcestník

Cejn na cibuli a slanině

Cejn není mezi rybáři moc oblíbený pro velké množství svalových kůstek. Maso má ale chutné, kdo má trpělivost s kostičkami, rád si na něm pochutná například podle tohoto osvědčeného receptu.

2 náročnost
25 minut
cejncejncejn
  • 4 ks porce cejna po150-200 g
  • 2 ks větší cibule
  • 100 g slaniny
  • petrželka
  • máslo
  • citron
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce cejna osolíme, okmínujeme, kůži nařízneme na 3-4 místech, vložíme do zářezů proužky slaniny.
    2. Rybu rozložíme na plech, posypeme proužky cibule, zbytky slaniny, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme 15 minut při 180 °C, občas přelijeme šťávou.
    4. Upečeného cejna opepříme, položíme na každou porci kolečko citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.