Rybářský rozcestník

Cejn na cibuli a slanině

Cejn není mezi rybáři moc oblíbený pro velké množství svalových kůstek. Maso má ale chutné, kdo má trpělivost s kostičkami, rád si na něm pochutná například podle tohoto osvědčeného receptu.

2 náročnost
25 minut
cejncejncejn
  • 4 ks porce cejna po150-200 g
  • 2 ks větší cibule
  • 100 g slaniny
  • petrželka
  • máslo
  • citron
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce cejna osolíme, okmínujeme, kůži nařízneme na 3-4 místech, vložíme do zářezů proužky slaniny.
    2. Rybu rozložíme na plech, posypeme proužky cibule, zbytky slaniny, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme 15 minut při 180 °C, občas přelijeme šťávou.
    4. Upečeného cejna opepříme, položíme na každou porci kolečko citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….