Rybářský rozcestník

Starofrancouzská polévka ze pstruhů

Kostky masa ze pstruhů orestované na másle, podušené, promíchané s hovězím vývarem.

1 náročnost
30 minut
Starofrancouzská polévka ze pstruhů
  • 600-800 g masa ze pstruhů
  • 1 l silného hovězího vývaru
  • 2 dcl madeiry (vína)
  • špetka nastrouhaného estragonu
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • 1-2 lžíce másla
  • 1-2 ks žemle
  • Příprava

    1. Maso ze pstruhů nakrájíme na menší kostky, vykostíme, zprudka je orestujeme na másle
    2. Opečené kostky ryby zamícháme do osoleného a madeirou ochuceného vývaru, odstavíme, přes noc uložíme do lednice
    3. Druhý den polévku ohřejeme a jednotlivé porce servírujeme posypané čerstvým estragonem a ozdobené osmaženou žemlí.

    Doporučení

    Polévku můžeme doplnit i dalšími bylinkami.

    Poznámka

    Madeira – víno rostoucí na ostrově Madeira, podle kterého dostalo název. Portugalské dezertní víno. Má příbuzné – portské víno a sherry.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….