Rybářský rozcestník

Po domácku sušené vepřové maso

Sušené maso je oblíbená pochoutka při posezení s přáteli. Je to také výborný zdroj energie na cesty. Má výhodu, je lehké a nezkazí se ani za horkého počasí, či když je jinak nevhodně uložené. Receptů je mnoho, tady máte jeden ověřený, z vepřového masa.

1 náročnost
230 minut
vepřové
  • 1 kg vepřové kýty
  • 4 lžíce omáčky teryiaki
  • 2 lžíce worchestru
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z kýty připravíme asi 3 cm vysoký plát, který nařežeme na 2-3 mm silné plátky.
    2. Plátky masa promícháme s výše uvedenými přísadami a necháme nejlépe přes noc v lednici marinovat.
    3. Druhý den dáme maso sušit, nejjednodušší způsob je v domácí sušce, kde lze regulovat teplotu
    4. Plátky masa vyrovnáme na síta domácí sušárny a sušíme při teplotě 50-60 °C 8-9 hodin.
    5. Usušené maso přendáme do uzavíratelných dóz a skladujeme v lednici.

    Poznámka

    zdroj: ReceptyOnLine.cz

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!