Rybářský rozcestník

Mořské plody s těstovinami

Na pánvi podušené mořské plody smíchané s vařenými těstovinami. Autor receptu: Dalibor Marounek

2 náročnost
30 minut
Mořské plody s těstovinami
  • 300 g mořských plodů
  • 500 g nejlépe italských těstovin
  • 100 g černých oliv
  • omáčka Kimball
  • koření Gyros
  • česnek
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je propláchneme vodou a necháme okapat
    2. Mořské plody opečeme na pánvi na oleji se 4 stroužky pokrájeného česneku, přidáme černé olivy pokrájené na polovinu a ještě 10 minut vše podusíme
    3. Na závěr přidáme uvařené těstoviny, promícháme, pokrm ještě 5 minut prohřejeme, ochutíme kořením Gyros a lžičkou thajské omáčky Kimball.

    Poznámka

    Thajská omáčka Kimball – Ostrá omáčka z chilli papriček a rajčatového protlaku. Koření Gyros – Směs koření na řecký pokrm Gyros, lze ho použít i na grilování (smíchejte s olejem a citrónovou šťávou), pečení, při přípravě masa na otevřeném ohni ale i na zeleninové pokrmy.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….