Maso z candáta i s kůží zprudka opečené na pánvi na oleji, v celku vložené na pečící papír na pekáč a dopečené doměkka, servírované spolu s kostičkami orestované zeleniny a opečenými plátky toustového chleba.
1. Na kuchyňskou přípravu nachystaný kus candáta po obou bocích nařízneme ne moc hlubokými pravidelnými zářezy, do masa vetřeme sůl a pepř, mírně posypeme kmínem a na oleji na pánvi z venku i zevnitř zprudka opečeme dozlatova
2. Opečenou rybu opatrně přendáme na plech vyložený papírem na pečení a dáme dopéci do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme jen chvíli, tak 15 minut
3. Omytou cuketu, cibuli a papriky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a stroužky česneku na plátky, cibuli zprudka osmahneme na výpeku z ryby zjemněného lžící másla, přidáme ostatní zeleninu a restujeme, až zelenina změkne, dochutíme ji vegetou, solí, pepřem, nakonec zakápneme šťávou z citrónu
4. Candáta servírujeme v celku na velkém kulatém nebo oválném talíři obloženého orestovanou zeleninou, vedle na talířek ozdobně vyskládáme půlky opečených toustových chlebů.