Rybářský rozcestník

Teplá kaviárová omáčka

Omáčka servírovaná teplá, skvělá nejlépe k pečenému kapru či úhoři.

1 náročnost
10 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 0,25 l světlého masového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce usekané patrželky a pažitky
  • 1/2 ks citrónu (šťáva)
  • 200 g kaviáru
  • Příprava

    1. Vývar přivedeme k varu, přidáme citronovou šťávu, olej, pažitku a petrželku
    2. Vše promícháme, nakonec do horké omáčky přimícháme kaviár.

    Nejčtenější články

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Výroba zakrmovacího praku z petláhve

    Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

    Jak nastražit tvrdé pelety na háček, které nemají dírku?

    Chytání na peletky je především u krátkodobého lovu ryb často úspěšnější, než na kuličky boilies, proto patří mezi oblíbené nástrahy. Ovšem jak je nastražit, když jsou moc tvrdé a nemají dírku, aby se mohly navázat na přívěs pod háček stejně, jako boilie koule?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím