Rybářský rozcestník

Siven po selsku

Porce sivena podušené na zelenině.

2 náročnost
40 minut
  • 700-800 g sivena
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 ml vody nebo vývaru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme, cibuli nasekáme na jemno, zeleninu nakrájíme na kostičky
    2. Do hrnce nalijeme bílé víno a vodu nebo vývar, přidáme zeleninu, cibuli a koření, chvíli vše povaříme
    3. Očištěné porce sivena osolíme, vložíme k zelenině a zvolna dusíme, pod pokličkou, doměkka
    4. Měkké porce sivena vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozmícháme a povaříme, pak omáčku přecedíme
    5. Jednotlivé kousky sivena rozdělíme na talíře a každou porci přeléváme zahuštěnou omáčkou.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou k takto připravenému rybímu masu jsou brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.