Rybářský rozcestník

Úhoř v pikantním těstíčku

Odleželé, marinované kousky úhoře, obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené pěkně dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Úhoř v pikantním těstíčku
úhoř
  • 750 g naporcovaného úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička tymiánu
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, kůže zbaveného úhoře, nakrájíme na 10 cm špalíčky
    2. Potřeme česnekem, osolíme, necháme v lednici alespoň 1 hodinu rozležet
    3. Hladkou mouku promícháme se zázvorem a tymiánem
    4. Porce úhoře obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance
    5. Smažíme do zlatova na rozpáleném oleji.

     

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory, přelité másle a restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím