Rybářský rozcestník

Úhoř v pikantním těstíčku

Odleželé, marinované kousky úhoře, obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené pěkně dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Úhoř v pikantním těstíčku
úhoř
  • 750 g naporcovaného úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička tymiánu
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, kůže zbaveného úhoře, nakrájíme na 10 cm špalíčky
    2. Potřeme česnekem, osolíme, necháme v lednici alespoň 1 hodinu rozležet
    3. Hladkou mouku promícháme se zázvorem a tymiánem
    4. Porce úhoře obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance
    5. Smažíme do zlatova na rozpáleném oleji.

     

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory, přelité másle a restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím