Rybářský rozcestník

Úhoř v pikantním těstíčku

Odleželé, marinované kousky úhoře, obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené pěkně dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Úhoř v pikantním těstíčku
úhoř
  • 750 g naporcovaného úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička tymiánu
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, kůže zbaveného úhoře, nakrájíme na 10 cm špalíčky
    2. Potřeme česnekem, osolíme, necháme v lednici alespoň 1 hodinu rozležet
    3. Hladkou mouku promícháme se zázvorem a tymiánem
    4. Porce úhoře obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance
    5. Smažíme do zlatova na rozpáleném oleji.

     

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory, přelité másle a restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím