Filety ze pstruhů zbavené kostí, potřené vinnou klobáskou, obložené šunkou a paprikou, zamotané do tvaru závitků opečené v troubě pod grilem, servírované spolu s plátky opečené bagetky potřené česnekem a bylinkovým máslem a například se salátem s grilovaných paprik.
2 náročnost
45 minut
Závitky ze pstruhů
2 ks větší pstruzi
200 g šunky
100 g vinné klobásy
2 ks zelené listy pórku
1 ks červené papriky
citronová šťáva
máslo
šalvěj
pepř
sůl
plátky bagety, česnek a bylinkové máslo
Příprava
Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, ocas, vyřízneme páteř, odstraníme zbytek kostí, pak je rozpůlíme na polovinu
Filety potřeme vymačkanou vinnou klobásou, na potřený filet ještě položíme pruh šunky a kousek papriky, plát svineme do závitku
Listy pórku spaříme vařící vodou, nařežeme na proužky a těmi zavážeme závitky
Závitky ze pstruha vložíme do trouby pod gril a potřeme ochuceným máslem, během grilování, obracíme, potíráme ochuceným máslem
Hotové závitky položíme na zbylé plátky šunky, které můžeme rovněž ogrilovat a podáváme s opečenými, očesnekovanými plátky bagety nebo veky, potřené bylinkovým máslem.
Doporučení
Jako přílohu zvolíme salát z grilovaných paprik.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Filety sumce okořeněné, pokapané citronovou šťávou, poprášené moukou zprudka opečené na oleji, pak potřené směsí z ančoviček a kapary, krátce zapečené v troubě.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….