Rybářský rozcestník

Siven na hřibech

Ryby v celku (siveni, pstruzi, candáti) naplněné osminkami citrónu a snítky petrželky, pečené na cibuli, přelité vínem a pokladené podušenými houbami.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g sivenů nebo pstruhů či candátů (4 ks v celku)
  • 200 g hřibů
  • 80 g oleje
  • 60 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 2 ks cibule
  • čerstvá petrželka
  • citrón
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Do břišní dutiny každého z očištěných, osolených sivenů vložíme osminku citrónu bez jader a snítku petrželky
    2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme siveny a zvolna pečeme v troubě, ke konci pečení ryby přelijeme vínem
    3. Přidáme hřiby podušené na polovině másla ochucené solí a kmínem
    4. Siveny zvolna dopečeme, šťávu zjemníme zbylým máslem.

    Nejčtenější články

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.

    Použití PVA šňůrky (nitě) v praxi

    PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.

    Pozvánka na dětské závody do Příbrami

    Místní organizace Příbram pořádá dětské náborové rybářské závody, které se konají 6. 10. 2024 na rybníku Horní Obora….