Rybářský rozcestník

Siven na hřibech

Ryby v celku (siveni, pstruzi, candáti) naplněné osminkami citrónu a snítky petrželky, pečené na cibuli, přelité vínem a pokladené podušenými houbami.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g sivenů nebo pstruhů či candátů (4 ks v celku)
  • 200 g hřibů
  • 80 g oleje
  • 60 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 2 ks cibule
  • čerstvá petrželka
  • citrón
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Do břišní dutiny každého z očištěných, osolených sivenů vložíme osminku citrónu bez jader a snítku petrželky
    2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme siveny a zvolna pečeme v troubě, ke konci pečení ryby přelijeme vínem
    3. Přidáme hřiby podušené na polovině másla ochucené solí a kmínem
    4. Siveny zvolna dopečeme, šťávu zjemníme zbylým máslem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!