Rybářský rozcestník

Salát z matjesových řezů

Brambory promíchané s kousky matjesů, nakládanými fazolkami a cibulí, dochucené kysanou smetanou a kořením.

1 náročnost
15 minut
Salát z matjesových řezů
  • 200 g matjesů
  • 200 g naložených zelených fazolek
  • 300 g vařených brambor
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 1 ks větší cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, matjesy na proužky
    2. Fazolky slijeme z nálevu a nakrájíme na 3 cm kousky, cibuli na kroužky, vše promícháme
    3. Salát osolíme, opepříme, přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

    Doporučení

    Výroba matjesových řezů, recepty zde: Matjesy ze sladkovodních ryb,  Matjesy z cejna

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?