Rybářský rozcestník

Salát z matjesových řezů

Brambory promíchané s kousky matjesů, nakládanými fazolkami a cibulí, dochucené kysanou smetanou a kořením.

1 náročnost
15 minut
Salát z matjesových řezů
  • 200 g matjesů
  • 200 g naložených zelených fazolek
  • 300 g vařených brambor
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 1 ks větší cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, matjesy na proužky
    2. Fazolky slijeme z nálevu a nakrájíme na 3 cm kousky, cibuli na kroužky, vše promícháme
    3. Salát osolíme, opepříme, přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

    Doporučení

    Výroba matjesových řezů, recepty zde: Matjesy ze sladkovodních ryb,  Matjesy z cejna

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.