Rybářský rozcestník

Salát z matjesových řezů

Brambory promíchané s kousky matjesů, nakládanými fazolkami a cibulí, dochucené kysanou smetanou a kořením.

1 náročnost
15 minut
Salát z matjesových řezů
  • 200 g matjesů
  • 200 g naložených zelených fazolek
  • 300 g vařených brambor
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 1 ks větší cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, matjesy na proužky
    2. Fazolky slijeme z nálevu a nakrájíme na 3 cm kousky, cibuli na kroužky, vše promícháme
    3. Salát osolíme, opepříme, přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

    Doporučení

    Výroba matjesových řezů, recepty zde: Matjesy ze sladkovodních ryb,  Matjesy z cejna

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím