Rybářský rozcestník

Salát z matjesových řezů

Brambory promíchané s kousky matjesů, nakládanými fazolkami a cibulí, dochucené kysanou smetanou a kořením.

1 náročnost
15 minut
Salát z matjesových řezů
  • 200 g matjesů
  • 200 g naložených zelených fazolek
  • 300 g vařených brambor
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 1 ks větší cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, matjesy na proužky
    2. Fazolky slijeme z nálevu a nakrájíme na 3 cm kousky, cibuli na kroužky, vše promícháme
    3. Salát osolíme, opepříme, přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.

    Doporučení

    Výroba matjesových řezů, recepty zde: Matjesy ze sladkovodních ryb,  Matjesy z cejna

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Chytání nástražních rybek, jejich přechování

    Jedna věc je nástražní rybky umět chytit a druhá věc je dokázat uchovat tak, aby vydržely a neumřely dříve, než jsi je doneseme na lovné místo, kde chceme dostat nějakou tu svoji vysněnou dravou rybu.

    Chytání sumců na položenou se silonkovými koulemi

    Občas je třeba sumce překvapit něčím novým, zvláště v místech, kde je velký tlak ostatních rybářů. Sumci se stávají k běžným nástrahám, na které narážejí na každém kousku revíru, pak se hodí je překvapit něčím, co neznají. Silná vůně je může přesvědčit k nasátí právě té naší nástrahy. A k tomu jsou skvělé právě silonkové sumčí bomby, přesně tedy koule ze silonek, což je velmi účinná nástraha na sumce.

    Rybářská technika chytání – plavaná

    Plavaná, tedy lov se splávkem, to je základní rybolovná technika, kterou musí umět, tedy alespoň její základy, každý rybář. Je to snad jedna z nejstarších technik chytání ryb na udici. A pro vás, úplné začátečníky, o co vlastně jde? Jak název napovídá, jde o chytání na splávek, pod kterým je zátěž, která vyvažuje splávek, pak také vlasec s háčkem a nástrahou. A k čemu ten splávek? Ten má několik funkcí, ale ta nejdůležitější je, že podle jeho pohybu rybář pozná záběr ryby.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím