Rybářský rozcestník

Salát ze zavináčů

Nakrájené zavináče promíchané s vařenými brambory, sterilovaným hráškem, cibulí, koprem a feferonkou.

1 náročnost
30 minut
Salát ze zavináčů
  • 2 ks zavináče
  • 1 ks cibule
  • 300 g brambor
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • drcené sušené feferonky
  • mladý kopr
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Zavináče nakrájíme na kostičky, zeleninu, která byla uvnitř nakrájíme na drobné kousky
    2. Uvařené brambory pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka
    3. Vše promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, nasekaný mladý kopr, salát osolíme, opepříme
    4. Nakonec do salátu zamícháme menší množství umletých sušených feferonek, opět promícháme a necháme vychladit.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.