Rybářský rozcestník

Salát ze zavináčů

Nakrájené zavináče promíchané s vařenými brambory, sterilovaným hráškem, cibulí, koprem a feferonkou.

1 náročnost
30 minut
Salát ze zavináčů
  • 2 ks zavináče
  • 1 ks cibule
  • 300 g brambor
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • drcené sušené feferonky
  • mladý kopr
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Zavináče nakrájíme na kostičky, zeleninu, která byla uvnitř nakrájíme na drobné kousky
    2. Uvařené brambory pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka
    3. Vše promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, nasekaný mladý kopr, salát osolíme, opepříme
    4. Nakonec do salátu zamícháme menší množství umletých sušených feferonek, opět promícháme a necháme vychladit.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím