Rybářský rozcestník

Salát ze zavináčů

Nakrájené zavináče promíchané s vařenými brambory, sterilovaným hráškem, cibulí, koprem a feferonkou.

1 náročnost
30 minut
Salát ze zavináčů
  • 2 ks zavináče
  • 1 ks cibule
  • 300 g brambor
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • drcené sušené feferonky
  • mladý kopr
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Zavináče nakrájíme na kostičky, zeleninu, která byla uvnitř nakrájíme na drobné kousky
    2. Uvařené brambory pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka
    3. Vše promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, nasekaný mladý kopr, salát osolíme, opepříme
    4. Nakonec do salátu zamícháme menší množství umletých sušených feferonek, opět promícháme a necháme vychladit.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?