Rybářský rozcestník

Salát ze zavináčů

Nakrájené zavináče promíchané s vařenými brambory, sterilovaným hráškem, cibulí, koprem a feferonkou.

1 náročnost
30 minut
Salát ze zavináčů
  • 2 ks zavináče
  • 1 ks cibule
  • 300 g brambor
  • 200 g sterilovaného hrášku
  • drcené sušené feferonky
  • mladý kopr
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Zavináče nakrájíme na kostičky, zeleninu, která byla uvnitř nakrájíme na drobné kousky
    2. Uvařené brambory pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka
    3. Vše promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, nasekaný mladý kopr, salát osolíme, opepříme
    4. Nakonec do salátu zamícháme menší množství umletých sušených feferonek, opět promícháme a necháme vychladit.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a chlazeným pivem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím