Rybářský rozcestník

Řízky usmažené ze sumce

I když je sumec hodně mastná ryba, dají se i z něho připravit fantastické řízky! Přes noc se musí filety ze sumce naložit do mléka, pak, po osušení, posypat kořením na ryby nebo grilovacím kořením a po dalších dvou hodinách teprve obalit v klasickém trojobalu a usmažit dozlatova, budou úžasné.

2 náročnost
40 minut
+ doba naložení v mléce, + 2 hodiny nakořenění  
Řízky usmažené ze sumce
  • 500 g a více masa ze sumce
  • 0,5 l mléka
  • 1 sáček koření na ryby nebo grilovací koření
  • 2-3 ks vejce
  • strouhanka
  • mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavené tuku, kostí a kůže naložíme přes noc do mléka, jednou nebo dvakrát ho v míse přerovnáme, aby se mléko dostalo všude
    2. Druhý den filety vytáhneme, důkladně osušíme a okořením kořením na ryby nebo grilovacím kořením, necháme 2 hodiny stát a působit koření
    3. Filety obalíme v mouce, rozšlehaném, mírně osoleném vejci a nakonec i ve strouhance
    4. Řízky usmažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!