Rybářský rozcestník

Řízky usmažené ze sumce

I když je sumec hodně mastná ryba, dají se i z něho připravit fantastické řízky! Přes noc se musí filety ze sumce naložit do mléka, pak, po osušení, posypat kořením na ryby nebo grilovacím kořením a po dalších dvou hodinách teprve obalit v klasickém trojobalu a usmažit dozlatova, budou úžasné.

2 náročnost
40 minut
+ doba naložení v mléce, + 2 hodiny nakořenění  
Řízky usmažené ze sumce
  • 500 g a více masa ze sumce
  • 0,5 l mléka
  • 1 sáček koření na ryby nebo grilovací koření
  • 2-3 ks vejce
  • strouhanka
  • mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavené tuku, kostí a kůže naložíme přes noc do mléka, jednou nebo dvakrát ho v míse přerovnáme, aby se mléko dostalo všude
    2. Druhý den filety vytáhneme, důkladně osušíme a okořením kořením na ryby nebo grilovacím kořením, necháme 2 hodiny stát a působit koření
    3. Filety obalíme v mouce, rozšlehaném, mírně osoleném vejci a nakonec i ve strouhance
    4. Řízky usmažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova.

    Nejčtenější články

    Ryby v českých řekách jsou na kokainu, nejvíce sjetí jsou úhoři

    Vědci zjistili, že v řekách u velkých měst je poměrně velká koncentrace kokainu. Ten ohrožuje populaci některých ryb. Kokain a další drogy ve vodě představuje velký problém například pro úhoře říčního.

    Kolíčky na boilies z drátu

    Mikro kolíčky na boilies, které se používají tak, že je zavrtáme do boilie, se dají samozřejmě koupit, ale jejich ceny v rybářských obchodech jsou dost vysoké. Lze si je ale rychle a jednoduše vyrobit doma z tenkého drátu.

    Při chytání v režimu „nonstop“ nezapomínejte na osvětlení!

    Je třeba si přečíst podmínky lovu v rybářském řádu při režimu, kdy smíme na některých revírech lovit i po 24:00. Jedna z podmínek je ta, že rybář lovící od půlnoci do čtyř musí mít osvětlené místo lovu bílým světlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím