Rybářský rozcestník

Rybí karí

Mačhlí kí karí, tak zní původní název receptu z indické kuchyně na porce ryby podušené spolu se zeleninou.

2 náročnost
45 minut
Rybí karí
  • 1 kg tresky
  • 1 lžička kari koření
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového květu
  • 1/4 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks cibule
  • 1 ks česneku
  • petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce ryby osolíme, rajčata oloupeme a nakrájíme
    2. Na másle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme rajčata, česnek utřený se zázvorem, pokrm dále dochutíme muškátovým květem a skořicí, osolíme
    3. Dusíme až rajčata změknou, pak do směsi vložíme porce ryby, podlijeme mírně vodou a dusíme na mírném ohni dalších 10 minut, až bude treska měkká.

    Doporučení

    Podáváme z dušenou nebo vařenou rýží.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?