2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks podkovy sumce po 150-200 g
4 lžíce smetany
2 lžíce kapary
1 lžíce nasekané pažitky
1/2 lžičky solamylu
podle chuti vinný ocet
špetka kurkumy
citronová šťáva
mletý bílý pepř
olivový olej
máslo
sůl
Příprava
- Porce sumce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout.
- Podkovy osušíme a opečeme z obou stran na směsi oleje a másla 1:1 do zlatova a odložíme na teplé místo.
- Šťávu po pečení vypneme, necháme trochu vychladnout a přidáme k ní smetanu, kterou jsme rozmíchali se solamylem, vše promícháme. Přidáme nasekanou pažitku, celé kapary, špetku kurkumy, aby omáčka dostala žlutou barvu. Omáčku dochutíme podle chuti, vinným octem, bílým pepřem a solí.
- Porce ryby položíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text foto D. Marounek