Rybářský rozcestník

Sumec s kaparovou omáčkou

Kaparová omáčka, připravená podle tohoto receptu, se skvěle hodí i k jiným druhům sladkovodních nebo i mořských ryb, ovšem právě sumčí maso s ní chutná úžasně!

2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí masa  
sumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy sumce po 150-200 g
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce kapary
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky solamylu
  • podle chuti vinný ocet
  • špetka kurkumy
  • citronová šťáva
  • mletý bílý pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce sumce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout.
    2. Podkovy osušíme a opečeme z obou stran na směsi oleje a másla 1:1 do zlatova a odložíme na teplé místo.
    3. Šťávu po pečení vypneme, necháme trochu vychladnout a přidáme k ní smetanu, kterou jsme rozmíchali se solamylem, vše promícháme. Přidáme nasekanou pažitku, celé kapary, špetku kurkumy, aby omáčka dostala žlutou barvu. Omáčku dochutíme podle chuti, vinným octem, bílým pepřem a solí.
    4. Porce ryby položíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text foto D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.