Rybářský rozcestník

Krevety v pálivé omáčce

Recept z pořadu „VIP Prosteno“ od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.

1 náročnost
15 minut
Krevety v pálivé omáčce
  • 12 kusů vařených oloupaných krevet
  • 2 ks nahrubo nakrájené cibule
  • 2 ks čerstvé feferonky
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého chilli
  • limetky na ozdobu
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, rajský protlak, mletý koriandr, kurkumu, chilli prášek, nasekané feferonky zbavené jadřinců, čerstvý koriandr, citronovou šťávu a sůl, vložíme do mixéru a mixujeme asi 1 minutu, pokud bude umixovaná hmota příliš hustá, rozředíme ji trochou vody
    2. V hluboké pánvi s okrouhlým dnem nebo v pánvi wok zahřejeme olej, slabě snížíme teplotu a přidáme rozmixovanou směs, restujeme 3–5 minut, nebo do mírného zhoustnutí omáčky
    3. V této fázi přidáme krevety a za stálého míchání je rychle opečeme při zdroji tepla zapnutém na střední teplotu
    4. Jakmile je pokrm dobře prohřátý, rozdělíme ho na jednotlivé porce, ozdobíme zbytkem čerstvého koriandru a čtvrtkou limetky, ihned podáváme.

    Poznámka

    Recept na vařené krevety najdete zde: krevety vařené.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.